Marujo CASTEANI

Marujo je červené víno z vinařství Tenuta Casteani, vyrobené z hroznů odrůdy Syrah, která není původní pro Toskánsko, ale je vinifikováno a zraje v hliněných nádobách podle tradice starověkých Etrusků, což umožňuje optimální podmínky pro jeho vývoj a zachování charakteristických rysů odrůdy. Vyznačuje se hlubokou rubínově červenou barvou a komplexní vůní, která kombinuje tóny červeného ovoce, zemitých nuancí, černého pepře, kůže a fialek. Chuť je svěží, dobře strukturovaná s výraznou mineralitou a dlouhým závěrem. Ideálně se hodí k pečeným nebo grilovaným kořeněným masům, zvěřině nebo zralým sýrům. 

Druh & sladkost

červené suché

Zbytkový cukr

0,6 g

Kyseliny

5,4 g

Alkohol

14,5 %

Vhodné k jídlům

Ideálně se hodí k pečeným nebo grilovaným kořeněným masům, zvěřině nebo zralým sýrům.