Niersteiner Frühburgunder HUFF

Odrůda Frühburgunder (Svatojakubské) dosahuje sklizňové zralosti asi o 3 týdny dříve než Spätburgunger, z toho také pochází její název. Hrozny byli sklízeny selektivně ručně na začátku vinobraní a poté se nechaly 3 týdny kvasit v otevřených kádích. Víno pak zrálo 18 měsíců v malých dubových sudech, které byly jak nové, tak staré. Vůně je plná ostružin, černého rybízu, malin a třešní. Díky vyzrálé struktuře třísloviny je na patře měkké a plné. Doporučená teplota pití: 14°-16°

Druh & sladkost

Červené luché

Zbytkový cukr

0,10 g

Kyseliny

5,20 g

Alkohol

12,50 %

Vhodné k jídlům

Pečená kachna na pomerančích, grilované kuře s bylinkami, vepřová panenka s hořčičnou nebo houbovou omáčkou, telecí, losos, tuňák, grilovaná zelenina, sýry.
Více než 350 let pěstuje původem švýcarská rodina skvělé minerální Rieslingy na jedněch z nejlepších vinic v Německu, unikátním červeném podloží Roter Hang na břehu Rýna.